Bericht van de stagiaire Willemijn Piksen Bericht van de stagiaire Willemijn Piksen

Ik ben nu drie keer met veel plezier in deze gemeente voorgegaan. Het was heel leerzaam en mooi om te doen. Op 13 mei zal ik weer voorgaan. Dat duurt nog even, maar ik kijk er al naar uit!
De komende drie weken zult u me even niet zien. Ik ga vanuit mijn studie een missionaire-diaconale training volgen, de ene helft van de week in Rotterdam en de andere helft in Groningen in de vorm van workshops. In Rotterdam zal ik aan de slag gaan bij de Pauluskerk, een geloofsgemeenschap die als motto heeft: ‘helpen waar geen helper is’. In de Pauluskerk kunnen mensen aan de rand van de samenleving voor van alles terecht: een kop soep, ontmoeting met anderen en advies (voor bijvoorbeeld uitgeprocedeerde asielzoekers). Om zo de negatieve spiraal waarin je als mens terecht kan komen om te buigen.
Ik hoop veel te gaan leren over hoe je de taak van de kerk in de samenleving kunt opvatten. Mocht u geïnteresseerd zijn in mijn ervaringen, dan ga ik als ik weer terug ben graag met u in gesprek!

Hartelijke groet, Willemijn Piksen