zomer 2016 zomer 2016
Terugblikken en vooruitkijken
Zo, klaar. Dat was wat ik gisteravond dacht na het dichtdoen van mijn laptop op de bank bij Bert en Taaytje. De laatste kerkenraadsvergadering voor de zomervakantie. Deze keer niet in de kerk omdat we wilden nagenieten en napraten met wat lekkers dat we allemaal hebben meegebracht.
Het was een fijne vergadering waarin weer veel dingen aan de orde zijn geweest. Mooi dat we hierover samen in harmonie kunnen praten en zeggen wat we willen en moeten.
Rond deze tijd kijk ik altijd terug en vooruit. En dan zie ik dat we als gemeente mooie en natuurlijk ook minder mooie dingen hebben beleefd. Er zijn veel wensen vervuld. Fijn dat je mensen blij mag maken. En heeft u al die verhalen gelezen van de Goede Buur Pen? De ‘kerkdienst gemist’ voorziet ook in een behoefte. Wist u dat er een APP voor op de tablet of telefoon beschikbaar is? Werkt goed hoor. Er zijn veel activiteiten geweest, zoals bv de jeugdsoos. Ook minder mooie dingen, zoals ziekte en overlijden. Dat hoort bij het leven, maar toch…als je er in zit is het niet oké. De aandacht die je krijgt voelt wel goed.
En vooruitkijkend zie ik al weer dat er nagedacht wordt over de Startdienst en het thema voor volgend jaar. DEEL JE LEVEN. Past goed met waar wij mee bezig zijn. Het einde van het jaar en begin 2017 zal in het teken staan van de verhuizing naar de kerk aan de Hoofdweg. Spannend en bijzonder. Onzekere tijden voor ons. Gelukkig doen we het met de zekerheid en het vertrouwen dat God dichtbij ons is. Nou genoeg gemijmerd, weer aan de slag. Ik heb een dag vrij en mijn dag staat gevuld met enorm veel klusjes. Ik wens u allen een fijne tijd met veel mooi weer toe. Tot ziens!!
                                                                                                          Groet van Karin Kappen