PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
Waar staan wij als gemeente voor? - Beleidsplan Waar staan wij als gemeente voor? - Beleidsplan

Beleidsplan 2014-2017 PG Bovensmilde
Uitgangspunt:
De kerk vormt een gemeenschap van mensen.
Mensen leven en bestaan in relaties.
Als kerkgemeenschap hebben we een relatie met:  (meer informatie zie:)

 
nieuwe ambstdrager nieuwe ambstdrager

Bevestiging nieuwe ambtsdragers
Op zondagmorgen 11 juni worden de nieuwe ambtsdragers bevestigd. Hans van der Laan zal bevestigd worden als scriba en Lammie Snippe als diaken. Als pastoraal medewerker zal Lammie de Bruin geïnstalleerd worden.
Aftredende zijn: Jan Bos en Alex Raaphorst als diaken, Taaytje en Bert Daling als scriba en Cees de Jong en Erna Raaphorst als pastoraal medewerker.
Bert en Taaytje Daling, scriba’s
 

 
Predikant in opleiding: Willemijn Piksen stelt zich aan u voor Predikant in opleiding: Willemijn Piksen stelt zich aan u voor

Predikant in opleiding: Willemijn Piksen stelt zich aan u voor

Meer informatie staat onder de knop << lees meer>>

lees meer »
 
zomer 2016 zomer 2016

Terugblikken en vooruitkijken
Zo, klaar. Dat was wat ik gisteravond dacht na het dichtdoen van mijn laptop op de bank bij Bert en Taaytje. De laatste kerkenraadsvergadering voor de zomervakantie. Deze keer niet in de kerk omdat we wilden nagenieten en napraten met wat lekkers dat we allemaal hebben meegebracht.
Het was een fijne vergadering waarin weer veel dingen aan de orde zijn geweest. Mooi dat we hierover samen in harmonie kunnen praten en zeggen wat we willen en moeten.
Rond deze tijd kijk ik altijd terug en vooruit. En dan zie ik dat we als gemeente mooie en natuurlijk ook minder mooie dingen hebben beleefd. Er zijn veel wensen vervuld. Fijn dat je mensen blij mag maken. En heeft u al die verhalen gelezen van de Goede Buur Pen? De ‘kerkdienst gemist’ voorziet ook in een behoefte. Wist u dat er een APP voor op de tablet of telefoon beschikbaar is? Werkt goed hoor. Er zijn veel activiteiten geweest, zoals bv de jeugdsoos. Ook minder mooie dingen, zoals ziekte en overlijden. Dat hoort bij het leven, maar toch…als je er in zit is het niet oké. De aandacht die je krijgt voelt wel goed.
En vooruitkijkend zie ik al weer dat er nagedacht wordt over de Startdienst en het thema voor volgend jaar. DEEL JE LEVEN. Past goed met waar wij mee bezig zijn. Het einde van het jaar en begin 2017 zal in het teken staan van de verhuizing naar de kerk aan de Hoofdweg. Spannend en bijzonder. Onzekere tijden voor ons. Gelukkig doen we het met de zekerheid en het vertrouwen dat God dichtbij ons is. Nou genoeg gemijmerd, weer aan de slag. Ik heb een dag vrij en mijn dag staat gevuld met enorm veel klusjes. Ik wens u allen een fijne tijd met veel mooi weer toe. Tot ziens!!
                                                                                                          Groet van Karin Kappen

 
 

Gezellige middag voor iedereen
datum en tijdstip 18-11-2017 om 15.00 uur
meer details

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 19-11-2017 om
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 19-11-2017 om 10.00 uur
Lied voor de dienst     : NLB 324: 1
Paaskaars aansteken : Mirthe Maat
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Najaarszendingsweek
2e rondg. collecte        : Kerk
Uitg. collecte              : Beheer
Oppasdienst               : Er is oppas
Kindernevendienst      : Marjan Kappen
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 19-11-2017 om 9.30 zomertijd 10.00 uur wintertijd
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.