PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
Waar staan wij als gemeente voor? - Beleidsplan Waar staan wij als gemeente voor? - Beleidsplan

Beleidsplan 2014-2017 PG Bovensmilde
Uitgangspunt:
De kerk vormt een gemeenschap van mensen.
Mensen leven en bestaan in relaties.
Als kerkgemeenschap hebben we een relatie met:  (meer informatie zie:)

 
Bericht van de stagiaire Willemijn Bericht van de stagiaire Willemijn

Bericht van de stagiaire Willemijn Piksen
Op mijn achttiende besloot ik theologie te gaan studeren. Hoewel ik toen nog helemaal niet zeker wist of ik gemeentepredikant wilde worden, was dat wel wat ik vanaf het begin voor ogen had. Dat is nu meer dan vijf jaar geleden. In die tijd heb ik zo nu en dan gefantaseerd over hoe het nou zou zijn om voor te gaan in een kerkdienst. Inmiddels heb ik mijn eerste kerkdienst achter de rug en hoeft het niet meer bij fantaseren te blijven. Mijn eerste dienst was een mooie ervaring! Ik heb veel warme reacties van gemeenteleden gehad. Het is fijn om te merken dat iedereen zo meeleeft en dat me de ruimte wordt gegeven om te leren. Nu kijk ik alweer vooruit naar mijn volgende kerkdienst, op zondag 7 januari 2018. Ik hoop dat ik u dan (weer) in de kerk zie! Tot dan!
Hartelijke groet, Willemijn Piksen

 
nieuwe ambstdrager nieuwe ambstdrager

Bevestiging nieuwe ambtsdragers
Op zondagmorgen 11 juni worden de nieuwe ambtsdragers bevestigd. Hans van der Laan zal bevestigd worden als scriba en Lammie Snippe als diaken. Als pastoraal medewerker zal Lammie de Bruin geïnstalleerd worden.
Aftredende zijn: Jan Bos en Alex Raaphorst als diaken, Taaytje en Bert Daling als scriba en Cees de Jong en Erna Raaphorst als pastoraal medewerker.
Bert en Taaytje Daling, scriba’s
 

 
Predikant in opleiding: Willemijn Piksen stelt zich aan u voor Predikant in opleiding: Willemijn Piksen stelt zich aan u voor

Predikant in opleiding: Willemijn Piksen stelt zich aan u voor

Meer informatie staat onder de knop << lees meer>>

lees meer »
 
zomer 2016 zomer 2016

Terugblikken en vooruitkijken
Zo, klaar. Dat was wat ik gisteravond dacht na het dichtdoen van mijn laptop op de bank bij Bert en Taaytje. De laatste kerkenraadsvergadering voor de zomervakantie. Deze keer niet in de kerk omdat we wilden nagenieten en napraten met wat lekkers dat we allemaal hebben meegebracht.
Het was een fijne vergadering waarin weer veel dingen aan de orde zijn geweest. Mooi dat we hierover samen in harmonie kunnen praten en zeggen wat we willen en moeten.
Rond deze tijd kijk ik altijd terug en vooruit. En dan zie ik dat we als gemeente mooie en natuurlijk ook minder mooie dingen hebben beleefd. Er zijn veel wensen vervuld. Fijn dat je mensen blij mag maken. En heeft u al die verhalen gelezen van de Goede Buur Pen? De ‘kerkdienst gemist’ voorziet ook in een behoefte. Wist u dat er een APP voor op de tablet of telefoon beschikbaar is? Werkt goed hoor. Er zijn veel activiteiten geweest, zoals bv de jeugdsoos. Ook minder mooie dingen, zoals ziekte en overlijden. Dat hoort bij het leven, maar toch…als je er in zit is het niet oké. De aandacht die je krijgt voelt wel goed.
En vooruitkijkend zie ik al weer dat er nagedacht wordt over de Startdienst en het thema voor volgend jaar. DEEL JE LEVEN. Past goed met waar wij mee bezig zijn. Het einde van het jaar en begin 2017 zal in het teken staan van de verhuizing naar de kerk aan de Hoofdweg. Spannend en bijzonder. Onzekere tijden voor ons. Gelukkig doen we het met de zekerheid en het vertrouwen dat God dichtbij ons is. Nou genoeg gemijmerd, weer aan de slag. Ik heb een dag vrij en mijn dag staat gevuld met enorm veel klusjes. Ik wens u allen een fijne tijd met veel mooi weer toe. Tot ziens!!
                                                                                                          Groet van Karin Kappen

 
 

Vrouwenvereniging – Ora et Labora
datum en tijdstip 23-01-2018 om 19.45 uur
meer details

Vrouwenvereniging H.V.G. – Draagt Elkanders Lasten
datum en tijdstip 24-01-2018 om 19.45 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.