algemene info algemene info

Waar staan we voor als werkgroep?
De werkgroep heeft als doelstelling: “het bevorderen van het omzien naar elkaar”. Dat kan op verschillende manieren gebeuren. Een pastoraal medewerker gaat op bezoek bij gemeenteleden. Dat kan b.v. om even weer contact met elkaar te hebben of als er sprake is van speciale gebeurtenissen zoals geboorte, jubileum, ziekte, overlijden.
Veel gemeenteleden zien naar elkaar om door aandacht te schenken aan een gemeentelid, door zomaar een bezoekje te brengen of een kaartje te sturen.

Speciale aandacht voor onze ouderen.
Er zijn onvoldoende pastoraal medewerkers. We doen ons best om de ouderen in de vacante wijken te bezoeken door andere gemeenteleden te vragen een of meerdere adressen voor zijn of haar rekening te nemen.
In enkele wijken zijn een paar pastoraal medewerkers actief die alleen de ouderen in die wijken bezoeken.

Jaarlijkse bijeenkomst met de pastoraal medewerkers.
Hierin is de laatste bijeenkomst het thema “ik kom namens de kerk” aan de orde geweest.
Er is samen gekeken  wat het met ons doet om namens de kerk bij mensen over de vloer te komen, wat verwachten wij van zo’n bezoek en hoe kun je er een invulling aan geven.

Leden van de werkgroep zijn:
Nico Meilof        : wijkouderling
Rene Herben    : wijkouderling
Jakob Kappen   : wijkouderling
Andries Snippe  : jeugdouderling
Roel Vording      : namens de diaconie
Gert-Wybe van der Werff: predikant.

datum en tijdstip 16-12-2018 om

datum en tijdstip 16-12-2018 om 10.00 uur
16 december, derde Advent
Lucas 1: 39 – 46. De twee vrouwen , Maria en Elisabeth, ontmoeten elkaar en zijn verheugd! Deze zondag heet ook “Gaudete”, Verheug je, want de Heer is nabij (Filippenzen 4: 4). De ongeboren kinderen hebben nog geen naam. In dit verhaal gaat het om de beide aanstaande moeders: Elisabeth, degene die niet meer meetelde, geeft toekomst en Maria, degene die haar waardigheid verloor door zwanger te raken ziet weer toekomst. Als ze elkaar ontmoeten barst Maria uit in een loflied en verzetslied tegelijk! Een lied dat door de eeuwen heen nog steeds klinkt en gezongen moet worden: Mijn ziel maakt groot de Heer!
Ds. Diete Kits en ds. Gert Wybe van der Werff

datum en tijdstip 16-12-2018 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur