Waar staan we voor als werkgroep Pastoraat? Waar staan we voor als werkgroep Pastoraat?

De werkgroep heeft als doelstelling: “het bevorderen van het omzien naar elkaar”. Dat kan op verschillende manieren gebeuren. Een pastoraal medewerker gaat op bezoek bij gemeenteleden. Dat kan b.v. om even weer contact met elkaar te hebben of als er sprake is van speciale gebeurtenissen zoals geboorte, jubileum, ziekte, overlijden.
Veel gemeenteleden zien naar elkaar om door aandacht te schenken aan een gemeentelid, door zomaar een bezoekje te brengen of een kaartje te sturen.

Speciale aandacht voor onze ouderen Speciale aandacht voor onze ouderen

Er zijn onvoldoende pastoraal medewerkers. We doen ons best om de ouderen in de vacante wijken te bezoeken door andere gemeenteleden te vragen een of meerdere adressen voor zijn of haar rekening te nemen.
In enkele wijken zijn een paar pastoraal medewerkers actief die alleen de ouderen in die wijken bezoeken.

Leden van de werkgroep pastoraat Leden van de werkgroep pastoraat

predikant            Gert-Wybe van der Werff
wijkouderling       Nico Meilof
wijkouderling       Gerda Breukelaar
wijkouderling       Andries Snippe  (extra thema jeugd)                                :
coördinator          Michiel Hasslacher                             :
namens de diaconie   Roel Vording                                       :
lid                       Jakob Kappen                                     :

Oud Papier Actie
datum en tijdstip 04-07-2020 om vanaf 9.00 uur

datum en tijdstip 05-07-2020 om

Eredienst
datum en tijdstip 05-07-2020 om 9.30 uur en live te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1394-PGBovensmilde
collecte Kerk in Actie. (binnenlands diaconaat). Nu we weer, beperkt, samenkomen in de kerk, kunt u uw gaven ook weer ter plekke doneren, zij het in gewijzigde vorm.
Nederland-Vakantiepret voor kinderen in armoede.
Armoede onder kinderen is een groot probleem in Nederland. Een op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede, dat zijn er twee per klas! Dat moet anders. Daarom ondersteunt Kerk in Actie diaconieën in hun werk voor kinderen in armoede, met advies en informatie. Ook brengen we diakenen met elkaar in contact, zodat zijn van elkaar kunnen leren. Verder ondersteunen we diaconieën via de Actie Vakantietas met rugzakjes die zij kunnen vullen met leuke zomerspulletjes, zodat kinderen de lange zomervakantie door kunnen komen. Collecteert u mee?

datum en tijdstip 05-07-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur