algemene info algemene info

Waar staan we voor als werkgroep?
De werkgroep heeft als doelstelling: “het bevorderen van het omzien naar elkaar”. Dat kan op verschillende manieren gebeuren. Een pastoraal medewerker gaat op bezoek bij gemeenteleden. Dat kan b.v. om even weer contact met elkaar te hebben of als er sprake is van speciale gebeurtenissen zoals geboorte, jubileum, ziekte, overlijden.
Veel gemeenteleden zien naar elkaar om door aandacht te schenken aan een gemeentelid, door zomaar een bezoekje te brengen of een kaartje te sturen.

Speciale aandacht voor onze ouderen.
Er zijn onvoldoende pastoraal medewerkers. We doen ons best om de ouderen in de vacante wijken te bezoeken door andere gemeenteleden te vragen een of meerdere adressen voor zijn of haar rekening te nemen.
In enkele wijken zijn een paar pastoraal medewerkers actief die alleen de ouderen in die wijken bezoeken.

Jaarlijkse bijeenkomst met de pastoraal medewerkers.
Hierin is de laatste bijeenkomst het thema “ik kom namens de kerk” aan de orde geweest.
Er is samen gekeken  wat het met ons doet om namens de kerk bij mensen over de vloer te komen, wat verwachten wij van zo’n bezoek en hoe kun je er een invulling aan geven.

Leden van de werkgroep zijn:
Nico Meilof        : wijkouderling
Henk Molema    : wijkouderling
Jakob Kappen   : wijkouderling
Andries Snippe  : jeugdouderling
Roel Vording      : namens de diaconie
Gert-Wybe van der Werff: predikant.

datum en tijdstip 22-07-2018 om

datum en tijdstip 22-07-2018 om 9.30 uur
‘Is je oog boos omdat ik goed ben?’ Aan die vraag van de Heer uit de gelijkenis van de arbeiders van de wijngaard (Matt. 20) moest ik denken bij dit gedeelte uit Jona. De arbeiders die het laatst erbij zijn gekomen en dus maar 1 uur hebben gewerkt krijgen net zoveel als degenen die de hele dag hebben gewerkt. De Heer zoekt nl. arbeiders die mee willen werken aan zijn Koninkrijk. En zijn loon is voor iedereen gelijk. Dat wil er bij ons mensen niet in. Net zoals Jona op z’n zachtst gezegd ‘pissig’ is wanneer zijn oproep om zich te bekeren uitwerking heeft op de inwoners van Nineve. God straft ons niet naar onze zonden lezen we in psalm 103. Zijn oordeel is genade. Er is altijd omkeer mogelijk. Wanneer mensen in laatste instantie zich bekeren, anders gaan leven, is de Heer mild en genadig. Jona is evenwel geërgerd? ‘Is het terecht dat je boos bent?’ vraagt de Heer. ‘Is je oog boos omdat Ik goed ben?’
Wat er daarna gebeurt is een sterk staaltje van aan den lijve ondervinden. Het boek eindigt met een vraag….een vraag die wij onszelf mogen stellen…laten wij ons raken? Of sluiten we ons af? En…kan boosheid goed zijn? Ook een spannende vraag, denk ik…