PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
Informatie ZWO activiteiten Informatie ZWO activiteiten

Algemene Informatie over de ZWO commissie van de kerk

Lees verder >>

lees meer ยป
 
milieuflat milieuflat

De milieuflat staat nu in de Waterstaatskerk in Bovensmilde
De milieuflat staat er nu ruim een jaar, veel mensen weten hem te vinden. Er wordt veel ingeleverd en wij zorgen dat het naar het verzamelpunt gaat. Nog even ter herinnering:
Wat kan er allemaal in de milieuflat?
Postzegels, enveloppen met postzegels en ansichtkaarten
Inktcartridges en mobiele telefoons
Lege pennen en stiften
Plastic doppen
Alle ingezamelde goederen zijn recyclebaar en de opbrengt is bestemd voor diverse goede doelen:
1. Kerk in Actie (postzegels e.d inktcartridges en mobiele telefoons)
2. Stichting naar school in Haiti (lege pennen en stiften)
3. Stichting Bultersmekke (doppen)

Op dit moment staan er 4 grote vuilnis zakken met doppen, 1 schoenendoos met viltstiften en balpennen, 1 doos met cartridges, een kleine doos met mobiele telefoons en een grote doos met kaarten en postzegels. De ZWO-commissie beveelt de milieuflat van harte bij u aan en rekent op uw bijdrage. 
 

 
Fancy Fair 23-09-2017 Fancy Fair 23-09-2017

Laatste activiteit in Het Kruispunt
Over een maand hopen we nog één keer gebruik te maken van de ruimtes in en bij het kerkgebouw aan de Ds. L. Dijkstrastraat. Dan houden we op zaterdag 23 september van 10.30 – 15.00 uur de Fancy Fair.
Nog even wat informatie voor u, met de vraag om mee te werken aan de voorbereiding:
Rad van avontuur: Hiervoor zoeken wij nog prijsjes; heeft u nog iets nieuws staan? Meld het bij Gré Suurd (Rozenstraat 1, Tel. 412559) of Joop Kant (Wollegras 21, Tel. 412943).
Boeken en kaartenverkoop: Boeken of kaarten kunt u brengen naar Marjan Kleefman (Snavelbies 15) of Janny Tamming (Boerheem 42,Tel. 414613).
Kofferbakverkoop: Op de parkeerplaats. Bij voorinschrijving € 10,-; ter plaatse € 12,50. Aanmelden bij Joop Kant, ook voor alle algemene informatie. We houden u op de hoogte, tot 23 september!
                                               Namens de fancy fair - commissie, ds. Gert Wybe van der Werff
 
 

 
zendingsbusjes zendingsbusjes

Bericht van de ZWO-commissie
Op 24 april jl. hebben Suzanne en Manon van der Hoek de zendingsbusjes weer geleegd.
Ze hadden samen de geweldige opbrengst van € 135,00 over een periode van ongeveer 10 maanden.
Suzanne en Manon hartelijk bedankt voor dit mooie resultaat.
Omdat er nog veel wijken vacant zijn voor wat betreft de zendingscollectanten zijn nieuwe aanmeldingen van harte welkom.
In overleg kunnen we dan uitzoeken wat de dichtst bij zijnde straten zijn waar gecollecteerd kan worden. Aanmelden kan bij Helma Post, Rozenstraat 45, tel. 0592-415437.
 

 
Postzegels en kaarten Postzegels en kaarten

Bedankt
In het vorige kerkblad kon u lezen dat u uw postzegels en kaarten in de daarvoor bestemde Milieubox bij de ingang van de kerk kunt inleveren. Ruim 30 jaar heeft de familie Daling dit voor Kerk in Actie gedaan. Namens de ZWO-commissie heeft de voorzitter hun hiervoor bedankt en een boeket bloemen overhandigd.
Komt u niet in de kerk maar wilt u wel postzegels en kaarten inleveren, dan kunt u hiervoor nog steeds terecht bij de familie Daling, Schoolstraat 24. 
Joop Kant
 

 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om 9.30 uur
‘Is je oog boos omdat ik goed ben?’ Aan die vraag van de Heer uit de gelijkenis van de arbeiders van de wijngaard (Matt. 20) moest ik denken bij dit gedeelte uit Jona. De arbeiders die het laatst erbij zijn gekomen en dus maar 1 uur hebben gewerkt krijgen net zoveel als degenen die de hele dag hebben gewerkt. De Heer zoekt nl. arbeiders die mee willen werken aan zijn Koninkrijk. En zijn loon is voor iedereen gelijk. Dat wil er bij ons mensen niet in. Net zoals Jona op z’n zachtst gezegd ‘pissig’ is wanneer zijn oproep om zich te bekeren uitwerking heeft op de inwoners van Nineve. God straft ons niet naar onze zonden lezen we in psalm 103. Zijn oordeel is genade. Er is altijd omkeer mogelijk. Wanneer mensen in laatste instantie zich bekeren, anders gaan leven, is de Heer mild en genadig. Jona is evenwel geërgerd? ‘Is het terecht dat je boos bent?’ vraagt de Heer. ‘Is je oog boos omdat Ik goed ben?’
Wat er daarna gebeurt is een sterk staaltje van aan den lijve ondervinden. Het boek eindigt met een vraag….een vraag die wij onszelf mogen stellen…laten wij ons raken? Of sluiten we ons af? En…kan boosheid goed zijn? Ook een spannende vraag, denk ik…
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.