Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Bovensmilde
of mail de webmaster
telefoonummer van de kerk: 0592-213089

Een rijksmonument
In Bovensmilde, langs de Drentse Hoofdvaart, ligt het terrein met de (voormailig) Hervormde Kerk en bijbehorende pastorie. Vanwege de gaafheid en prachtige ligging is het complex in 1995 tot Rijksmonument verklaard. Deze Rijksmonumenten zijn van zowel  cultuurhistorisch als architectuurhistorisch belang. In 2010 is het kerkgebouw door de eigenaar, de Protestantse gemeente Bovensmilde, overgedragen aan Het Drentse Landschap. In 2015 volgde de pastorie. De kerk is een rijksmonument.

Meer informatie over het kerkgebouw waarin wij onze zondagse erediensten houden vindt u op de website van Stichting Het Drentse Landschap. Zij zijn namelijk eigenaar van dit prachtige gebouw.

Tegelplan: heeft u ook een tegel 'geadaopteerd'? Op de site van Stichting Het Drentse Landschap kunt u precies zien waar uw tegel ligt.