PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
Wensboom juli 2020 Wensboom juli 2020

Zo nu en dan krijgen we een verzoek om via de wensboom een wens in vervulling te laten gaan. Deze maand vroeg een al iets ouder gemeentelid of er hulp kon komen om de heg te knippen. Aan dit verzoek is reeds voldaan en mevrouw was weer zeer tevreden met het resultaat. De gevraagde hulp: weer erg bedankt, nooit doen we tevergeefs een beroep op je. In deze corona tijd is dit extra fijn. Nogmaals namens mevrouw, heel erg bedankt.
Hartelijke groet, Gré en Géke

 
 
Wensboom maart 2020 Wensboom maart 2020

Het is al weer een tijdje geleden dat er gebruik gemaakt werd van onze wensboom. Nu vroeg een mevrouw om hulp in de tuin en het afvoeren van tuinafval. Ze had zelf al heel veel gedaan maar op de ladder en afvoeren lukte niet. Na contact met één van onze mannen was de klus heel snel geklaard. De bedoeling is dat de wensboom gratis is maar mevrouw was zo blij dat het allemaal zo snel geregeld werd en vond het fijn hier een bedrag voor te betalen. We hebben dit in de pot van de bloemengroet gestopt. Mocht u ook een wens hebben dan weet u ons te vinden.
Hartelijke groet, Géke en Gré
 
 
De wensboom september 2019 De wensboom september 2019

Zo nu en dan krijgen we nog een vraagje voor de wensboom. Zo ook nu.
Via een gemeentelid kregen wij een vraag om een mevrouw te helpen met haar tuin. Onkruid wieden was de bedoeling.
Mevrouw had MS en had pas haar man verloren. Al met al een verdrietige situatie.
Dat deze mevrouw niet bij onze kerkelijke gemeente hoorde was geen punt. We zijn gaan kijken bij haar en vonden direct 2 potige mannen binnen onze gemeente bereid om de handen uit de mouwen te steken. De klus werd in 1 morgen geklaard en deze mevrouw was heel erg dankbaar.
Mannen bedankt voor jullie snelle reactie. Super!!
Géke en Gré

 
 
wensboom februari 2019 wensboom februari 2019
Wensboom
We kregen het verzoek van een al iets ouder gemeentelid i.v.m. het snoeien van de appelbomen. Na één telefoontje werd het verzoek gehonoreerd en mevrouw was erg dankbaar dat dit zo snel geregeld kon worden. En alhoewel het niet de bedoeling is dat er voor betaald gaat worden heeft mevrouw toch een donatie gedaan en deze wil ze bestemmen voor de bloemen. En daarvoor zijn wij haar weer dankbaar. Het is mooi om wensen te vervullen dus heeft u een wens: u weet ons te vinden.
Hartelijke groet, Gré en Géke
 
 
verzoek tot samen zingen verzoek tot samen zingen
Wensboom
We kregen van een gemeentelid een verzoek om een middag/avond te organiseren met allemaal bekende liederen om mee te zingen.
Om eerst te peilen hoe men hierover denkt, verzoeken wij u vriendelijk per mail of per telefoon door te geven of u hiervoor voelt en of u mee wilt doen.
Mailadres of telefoon staan vermeld in het bovenstaande bericht.
Hartelijke groet. Géke en Gré
 
nieuwe sloten nieuwe sloten
De Wensboom
In de maand augustus hebben we een mevrouw erg gelukkig gemaakt door het slot van enkele deuren te repareren. Een telefoontje van ons naar G.H. W. was voldoende om dit klusje dezelfde dag nog voor haar te klaren.  Ze kan nu weer rustig slapen en hoeft niet meer bang te zijn dat men zomaar bij haar binnen kan komen. G.H. W. namens mevrouw heel hartelijk bedankt.
Hebben jullie nog kleine klusjes voor de wensboom, jullie weten ons te vinden.
Géke en Gré
 
 
de wensboom de wensboom
We kregen een verzoek binnen van een mevrouw. Ze had last van een beest in de tuin die haar tuin vernielde, n.l. een MOL. Hij of zij is gevangen door J.K. en weer uitgezet op een plek, waar hij/zij geen kwaad meer kan doen! Mevrouw was hier erg dankbaar voor en kan weer volop genieten van haar mooie tuin. Nog wensen: jullie weten ons te vinden.
Géke en Gré
 
 
wensboom wensboom
De wensboom
Zondagmorgen in kerkdienst zijn 23 wensen in de boom gehangen.
Met behulp van een paar sterke jongens en een meisje is de boom op het podium gezet.

lees meer >>

 
lees meer »
 
nieuw leven voor de Wensboom nieuw leven voor de Wensboom
We horen u denken: de wensboom, bestaat die dan nog? Ja zeker, die bestaat nog. We hebben alleen de afgelopen maanden geen wensen gehad om te vervullen. Komt waarschijnlijk mede door de situatie van Géke. Nu kregen we een wens van een mevrouw of haar beukenhaag geknipt kon worden en natuurlijk hebben we dit gehonoreerd. Zo langzamerhand bestaat de ploeg voor het aanpakken van de tuinen uit een aantal vaste mannen. We hebben hier een beroep op gedaan en binnen een week hebben ze 2 beukenhagen gesnoeid. Mevrouw is hier erg blij mee en is erg dankbaar. De dank hebben we overgebracht.
Mocht u dus de wensboom voor klein onderhoud in willen zetten of voor kleine klusjes dan kunt u (zoals u gewend was) contact met ons opnemen. We regelen het graag voor u.
Dus graag tot een volgende keer.
Hartelijke groet, Gré en Géke
 
 
wensboom augustus 2017 wensboom augustus 2017
WENSBOOM.
 
Mocht u denken dat de wensboom niet meer bestaat dan heeft u het mis. Het zal door de zomerperiode komen dat er in juni en juli geen wens vervuld is maar in augustus hebben we weer een wens kunnen vervullen.
We kregen een verzoek van een mevrouw om de ramen binnen en buiten te wassen en het houtwerk af te nemen. Ook moest de vitrage gewassen worden (dat deed mevrouw zelf) maar het afhalen en ophangen werd té veel. Mevrouw is al iets ouder en durft de ladder niet meer op.
Doordat 2 dames dit op zich genomen hebben was de klus binnen 2 uur geklaard. Mevrouw was blij en dankbaar en de dames gingen tevreden naar huis.
U kunt nog steeds wensen inleveren alleen gaan we in september geen wens vervullen omdat we dan met de verhuizing zitten naar de kerk aan de Hoofdweg en het daar druk mee hebben als koster en coördinator (want deze functies gaan natuurlijk gewoon door). Daar vragen we uw begrip voor.
Hartelijke groet Géke en Gré
 
 
wensboom mei 2017 wensboom mei 2017
WENSBOOM MEI 2017
 
Nog steeds druppelen de verzoeken binnen i.v.m. de wensboom. Ze gaan op dit moment allemaal over de tuin. We kregen een vraag van een mevrouw of het mogelijk was om snoeiafval af te voeren. Mevrouw had zelf gesnoeid maar was niet in de gelegenheid om dit ook weg te brengen. Zo langzamerhand hebben we een vast ploegje die we dit vragen en ook nu was het antwoord van beide heren: “komt goed”. Met busje en aanhanger hebben ze het afval opgehaald en bij de fa. Koers afgeleverd. Mevrouw was erg dankbaar en beide mannen worden weer hartelijk bedankt. Voor de volgende keer proberen we toch meer mannen te “strikken” om eens bij iemand iets in de tuin te doen, tot nu toe zonder resultaat. Dus vrijwilligers gevraagd.
 
Hartelijke groet
Gré en Géke
 
wensboom maart 2017 wensboom maart 2017
WENSBOOM MAART 2017.
 
We kregen een vraag van een gemeentelid om het tuintje bij de Walhof op te knappen. Geen grote klus maar het moest wel gebeuren. Na twee telefoontjes hadden we 2 mannen gevonden die deze klus geklaard hebben. Mannen: hartelijk bedankt en de bewoners van de Walhof kunnen weer genieten van een mooie tuin.

hartelijke groet van Gré en Géke
 
wensboom februari 2017 wensboom februari 2017
WENSBOOM februari 2017
 
We kregen het verzoek van een gemeentelid om de vijver dicht te gooien, dit ook i.v.m. de kleinkinderen. We dachten een onmogelijke klus maar op vrijdag 2 februari is de klus geklaard door 6 stoere mannen. Een hele fijne taak om te doen en de dankbaarheid was groot. Mannen: bedankt.
 
Hartelijke groet
cie. wensboom Gré en Géke

 
wensboom december 2016 wensboom december 2016
WENSBOOM DECEMBER.
In november was er geen wens te vervullen maar in december hadden we een vraag van een mevrouw om een buitenlamp te plaatsen en aan te sluiten. Omdat we al eens iets bij deze mevrouw gedaan hadden dacht ze dat dit niet kon. En toevallig hoor je dit dan bij een bijeenkomst. Na één telefoontje kregen we al een toezegging om dit te doen. Inmiddels heeft mevrouw weer licht en is erg blij en dankbaar dat dit zo snel voor elkaar gemaakt is.
 
Het jaar is om en sinds oktober 2015 hebben we nu elke maand (m.u.v. november) een wens mogen vervullen. Het is mooi en dankbaar om dit te kunnen doen. Mocht u in het nieuwe jaar een wens hebben: u weet ons vast te vinden.
 
wensboom oktober 2016 wensboom oktober 2016
WENSBOOM oktober.
 
Soms zijn wensen groot en soms zijn ze klein. Maar alles geeft een goed gevoel om te kunnen vervullen. Deze keer een kleine wens.
Na een verhuizing moesten er enkele kasten verplaatst worden. Na een aantal telefoontjes waren 2 sterke mannen snel gevonden en is de klus geklaard.
Mevrouw blij en tevreden, de mannen erg bedankt.
Mocht u een wens hebben dan proberen we deze te vervullen en neem dan gerust contact met ons op.
 
Hartelijke groet
Gré en Géke
 
 
wensboom september 2016 wensboom september 2016
Wensboom
Deze keer hebben we zelf een wens.
Mocht u puzzels hebben die u niet meer gebruikt dan willen wij deze graag hebben. Het moeten puzzels zijn van 1000 stukjes. We hopen op heel veel puzzels zodat we een aantal mensen blij kunnen maken. Bij voorbaat dank.

Hartelijke groet van Gré en Géke
 
wensboom juli 2016-2 wensboom juli 2016-2
Vervulling wens: van de Wensboom
We kregen het verzoek om bij een mevrouw het huis op orde te brengen. We zijn met 7 vrouwen,         2 middagen bezig geweest en het resultaat was geweldig. Van boven tot onder hebben we gesopt, gezogen, gedweild, ramen gelapt enz. Het was een heel dankbare taak. Daarnaast geeft het een goed gevoel zoiets te kunnen doen voor je medemens en met een groep is het gezellig.
Beide partijen waren zeer tevreden. De dames die geholpen hebben zijn we erg dankbaar. Ook dit heet OMZIEN NAAR ELKAAR.
Op dit moment is het de laatste wens die we kunnen vervullen. Mocht u nog een wens hebben dan weet u ons vast te vinden.
Hartelijke groet, cie wensboom Gré, Géke en Giny

 
 
wensboom juli 2016 wensboom juli 2016
VERVULLING WENS I.V.M. DE WENSBOOM:
 
We kregen het verzoek om bij een mevrouw het huis op orde te brengen. We zijn met 7 vrouwen 2 middagen bezig geweest en het resultaat was geweldig.
Beide partijen waren zeer tevreden. De dames die geholpen hebben zijn we erg dankbaar.
 
wensboom juni 2016 wensboom juni 2016
VERVULLING WENS JUNI I.V.M. DE WENSBOOM.
 
We kregen een vraag binnen om bij een ouder gemeentelid de heg te knippen, voor een vrouw erg zwaar werk. Na 2 telefoontjes waren Harrie Nieman en Dirk Vos bereid om dit op zich te nemen. Mevrouw was blij en erg dankbaar dat dit zo snel gedaan is en zo hebben we de wens van juni vervuld. We proberen nog één wens te vervullen en als er geen wensen meer binnen komen stoppen we dus na de zomer met het vervullen van wensen.
 
Hartelijke groet
 
Gré, Géke en Giny
 
wens mei 2016 wens mei 2016
VERVULLING WENS I.V.M. WENSBOOM IN MEI.
 
Onlangs kregen we het verzoek om met een  (oud) gemeentelid uit Smilde te gaan fietsen, zij in haar scootmobiel. Want samen is gezelliger dan alleen. We hebben mensen benaderd en omdat ze graag fietsen en ook dit samen met deze mevrouw willen doen, hebben een aantal mensen dit toegezegd.
Daarnaast weet mevrouw dat ze altijd met Welzijn Ouderen contact op kan nemen omdat daar ook veel vrijwilligers zijn.
 
We gaan proberen nog één wens te vervullen en dan hebben we geen wensen meer die wij kunnen vervullen. Dus mocht u nog een wens hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen. En anders moeten we hier helaas mee stoppen.
 
Met hartelijke groet
De cie. wensboom
 
Wens april 2016 Wens april 2016
Vervulling wens wensboom april
Het verzoek van Jan Boer om eens met iemand te gaan wandelen nu het mooie weer in aantocht is, is in vervulling gegaan. Er hebben zich verschillende mensen opgegeven en Jan is erg enthousiast dat dit binnenkort gaat gebeuren. Hij heeft zelf de regie in handen en zal binnenkort een afspraak maken zodat er samen overlegd kan worden waar de wandeling gaat plaatsvinden en of het mét of zonder hond is. Overigens zal zijn hond het vast ook erg lekker vinden eens ergens anders te kunnen wandelen dan in Bovensmilde.
                                                                              
De cie wensboom Gré, Géke en Giny
 

 
 
wensboom maart 2016 wensboom maart 2016
WENSBOOM.
 
De wens voor maart is vervuld. Er was een verzoek van een mevrouw om hulp in de tuin zoals blad opruimen, een verstopte regenpijp  ontstoppen en blad uit de dakgoot halen. Gelukkig kon ze zelf ook helpen met het legen van de vele emmers bladafval. Het was na afloop een prachtig resultaat en mevrouw is erg dankbaar dat het op deze manier gedaan is. En natuurlijk bedanken we ook deze vrijwilliger voor de geslaagde actie.
 
De commissie wensboom
Gré, Géke en Giny
 
Wensboom februari 2016 Wensboom februari 2016
Maria Koning wil graag de bloemetjes laten bloeien in de winter.

 
Mededeling namens de commissie wensboom 
Giny Achterop heeft inmiddels onze commissie versterkt, dat vinden we heel fijn.
We hadden een wens ontvangen van Maria Koning. Ze wilde graag dat we de bloemetjes lieten bloeien in de winter. Deze wens hebben we vervuld. We zijn naar de fa. Bodenstaff gegaan en hebben gevraagd om een klein kasje, een zakje potgrond en bloembolletjes. Hiermee zijn we naar Maria gegaan. Eerst verbaasd, toen steeds vrolijker, pakte ze dit alles uit. De volgende dag zijn de bolletjes in haar kasje geplaatst en we hopen dat er binnenkort mooie bloemetjes mogen bloeien.
Zo hebben we deze wens in februari vervuld.
lees meer »
 
wensboom januari 2016 wensboom januari 2016
Vervulling wens wensboom januari.
Huiskamerconcert.
lees meer »
 
Maatje gezocht Maatje gezocht
Maatje gezocht
Een aantal maanden geleden is het goede buren project van start gegaan. Een onderdeel hiervan is de wensboom, welke onder andere tijdens een kerkdienst gevuld kon worden met wensen. Samen met gemeenteleden probeert de commissie ingediende wensen te vervullen. Eén hiervan is de wens van Jan Boer. Jan is 45 jaar, positief ingesteld en een schaak- en wandelliefhebber. Jan heeft een visuele beperking  waardoor zelfstandig wandelen soms lastig is. Jan zoekt daarom een maatje waarmee hij een aantal keer per maand samen kan wandelen, maar ook koffieleuten of een spelletje op z'n tijd. Mocht u geïnteresseerd zijn of iemand kennen die mogelijk interesse heeft dan kunt u contact opnemen met Tina Bruggenkamp op 06 50575251 of per mail op tina.bruggenkamp@hotmail.com.
 

 
 
Wens vervuld in december Wens vervuld in december
In de maand december is er weer een wens vervuld. Eén van onze gemeenteleden wil graag zo nu en dan naar de begraafplaats om het graf van haar man te bezoeken. Er hebben zich 10 vrijwilligers gemeld en deze namen zijn inmiddels doorgegeven. Er zal, als daar behoefte aan is, contact opgenomen  worden.
 
meerdere wensen vervuld meerdere wensen vervuld

Er zijn weer een aantal wensen vervuld. Omdat we in december het verzoek van een mevrouw hebben vervuld zijn er ook enkele andere wensen vervuld omdat er mensen zijn die graag iets voor ouderen doen. Deze mevrouw wil graag regelmatig naar de begraafplaats en kan daar alleen niet  komen. Voor deze wens hebben zich 10 vrijwilligers gemeld en daar zijn we heel dankbaar voor.
Ook de wens om met iemand regelmatig te gaan wandelen is in vervulling gegaan. Inmiddels is er 5 keer contact geweest en krijgt nog een vervolg.  
Zodra de wens in januari vervuld is gaan we weer op zoek. Mocht u nog een wens hebben laat het ons dan weten.

 
wens 2

Brandweer
wens 2
Op zaterdag 28 november is de 2e wens van onze wensboom: brandweerman/-vrouw worden  in vervulling gegaan. We zijn met 9 kinderen ............>
Klik voor foto's
lees meer »
 
Wens 1 Wens 1
De eerste wens is vervuld wink
Van dit......                     naar dit........
        

 
lees meer »
 
 

Oud Papier Actie
datum en tijdstip 03-10-2020 om vanaf 9.00 uur
meer details

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 04-10-2020 om
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-10-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

activiteiten
datum en tijdstip 05-10-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.