Wat betekent het voor jullie om kerk te zijn in en voor het dorp en waartoe voel jij je geroepen? Wat betekent het voor jullie om kerk te zijn in en voor het dorp en waartoe voel jij je geroepen?

Gemeenteavond 17-04-2018: Nadat we de gebruikelijke agendapunten hebben behandeld is het altijd tijd voor een thema. Deze keer zijn we met elkaar aan de slag geweest met bovenstaande vragen. Een mooi onderwerp passend bij onze visie en doelstellingen. We hebben verbinding met God, met elkaar (pastoraat) en de wereld om ons heen. Op de gemeenteavond hebben we dus stil gestaan bij de directe wereld om ons heen.
Er zijn heel veel ideeën naar voren gekomen. Daarvoor heb ik toen al mijn dank uitgesproken, ook namens de kerkenraad.
Werkgroepenavond 25-04-2018: Met een klein, maar fijn groepje zijn we aan de slag gegaan met al uw ideeën. Aan het eind van de avond zijn we tot 3 speerpunten gekomen. Onder de 3 speerpunten vallen vrijwel alle ideeën. Dat was een hele mooie conclusie.

speerpunt 1. Wij zijn Bovensmilde – de sociaal duurzame invulling

Als kerk zijn wij lid van ‘wij zijn Bovensmilde’. Dat is een netwerk van organisaties in het dorp die gezamenlijk acties uitvoeren voor de inwoners (jong en oud) van Bovensmilde. Hierbij is nu nog veel sprake van vertier. Wij willen daar iets aan toevoegen. Er is immers meer in het leven dan alleen vertier. En na gesprekjes met meerdere mensen merken wij dat daaraan ook behoefte is.

speerpunt 2. Kerkgebouw als ontmoetings- of stilteplek
In het dorp is niet echt een plek waar je naar toe kan om even stil te zijn. Samen of alleen. Veel kerken zijn op één of meerdere momenten gedurende de week geopend. (denk aan het bezoeken van kerken op vakanties => dat doen heel veel mensen, of aan momenten als er bv iets gebeurd is in de samenleving)

speerpunt 3. Informatie
Waar staan wij voor? Wat is er bij ons te doen? Wat is de historie van het gebouw waar wij kerken? Zomaar vragen waar geen zichtbaar antwoord op is.
Al brainstormend komen we tot de wens voor een informatiebord/vitrinekast over het kerkgebouw. Daarin kan allerlei informatie worden ‘opgehangen’.
Ook is er een wens voor een folder over onszelf, als aanvulling op de website, het kerkblad en facebook.

Wij gaan hiermee aan de slag en komen er natuurlijk bij u op terug. Wel hebben wij een vraag aan u…..mocht u nou de komende tijd een andere kerk gaan bezoeken en die kerk heeft een foldertje…wilt u die dan meenemen en afgeven aan Diete of aan mij?

Met een groet vanuit mijn hart en lekker buiten zittend, uitkijkend over de landerijen, Karin Kappen