PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
GBP Marion Alferink GBP Marion Alferink
 
Hallo allemaal,
Mijn naam is Marion Alferink en sinds 2,5 jaar woon ik aan de Floralaan in Bovensmilde, samen met Arjan de Boer. Oorspronkelijk kom ik uit Vriezenveen, maar heb ook nog 7 jaar in Zwinderen gewoond, voordat ik naar Bovensmilde verhuisde.
 
Drie dagen in de week sta ik voor een klas vol enthousiaste kleuters in Coevorden,  iets waar ik veel energie uit haal, al 6 jaar lang. Daarnaast volg ik nu ook een master en post-hbo (beiden gerelateerd aan mijn werk) wat ook erg interessant is en de week behoorlijk vol maakt, maar mij veel brengt. Natuurlijk is af en toe ontspannen ook goed en dit doe ik graag door middel van sporten (zwemmen en dansen), lezen  en sociale contacten bijhouden met zowel vrienden als familie. Alhoewel ik graag de gezelligheid opzoek, vind ik het ook heerlijk om af en toe alleen te fröbelen met de spulletjes in huis en zo weer iets leuks neer te zetten (bijv. dienblad opmaken n.a.v. seizoen).
 
Qua eten vind ik het leuk om iets nieuws uit te proberen, al blijft de gerookte zalm en lasagne toch bij mijn favorieten horen.
 
Wat betreft persoonlijkheid  denk ik dat je mij kan kenmerken met de begrippen sociaal, open en enthousiast.  Ik help een ander graag, zal niet gauw iets nieuws uit de weg gaan, maar zie daar juist de uitdaging in. ‘ What doesn’t kill you makes you stronger ’ en ‘ Live every day like it’s the last, so go for it ’, zijn quotes die ik graag in stand houd. Ik ga er van uit dat een nieuwe uitdaging  of ervaring je alleen maar sterker kan maken en dat je moet genieten van wat je mag ontvangen, want het kan soms zo snel voorbij zijn ervaar ik in mijn omgeving.
 
Binnen de kerkgemeente ben ik actief in de ZWO- commissie, hier is mijn rol vooral om de connectie tussen jeugd en ZWO-projecten te maken door bijvoorbeeld ideeën aan te dragen om hen betrokken te krijgen/ houden bij de projecten.
 
Ik hoop u zo een beetje meer over mijzelf te hebben verteld.
 
Met vriendelijke groet,
 
Marion Alferink
 

 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.