GBP Marjolein Verduin GBP Marjolein Verduin
Lieve allemaal,
70 jaar geleden werd ik geboren in Haarlem. 24 Jaar later leerde in mijn Jan kennen en woonden als gauw samen. 5 Jaar later zijn wij getrouwd in 1975.

Jan was melkboer en wij kochten al gauw een rijdende winkel (SRV) van 11 meter en begonnen een eigen zaak, 14 jaar ongeveer. Jan zijn hobby was paardrijden (Hackney) en daar shows mee geven. Maar eerst moest er nog een boerderijtje met land komen en dat vonden wij in Bovensmilde. Jan zijn hobby werd ook die van mij hoewel ik eerst bang voor paarden was. Voordat wij er konden wonen hebben wij 4 jaar heen en weer gereden. Wij waren van zaterdag ’s avonds tot maandag in Bovensmilde. De paarden stonden op stal en iemand van de Kanaalweg verzorgde ze. In die twee dagen verbouwden wij van binnen met hulp van kennissen en genoten van de omgeving. Jan had al gauw mensen gevonden die samen een groep vormden om shows te geven tussen springrubrieken door. Wij kwamen uit in enkel- en dubbelspan. Kirsten (degene die op mijn doop heeft gezongen) vlocht de paarden in en trainde en reed ook dames nummer in mooie kleding. Ze was 11 jaar toen ze bij ons kwam en is nu 37 jaar.

Met 75 jaar moest Jan een onderbeen amputatie ondergaan. Hij heeft zich nog lang goed gehouden maar is door complicaties augustus 2012 overleden.

Toen ik mijn neus buiten de deur stak ging alles heel snel. Iedereen was aardig en was als een warme deken. 25/9 2016 ben ik gedoopt. Ik moet niet vergeten te vertellen dat ik al plusminus 5 jaar mediteer met een groep van Gert Wybe. En eens in de zoveel tijd gespreksgroep waardoor ik veel uit de Bijbel leer. Ook pastoraal werk vind ik leuk. Ondertussen is er met mij van alles aan de hand. Vanaf 2004 is er een melanoom (huidkanker) weggehaald en daarna kreeg ik steeds weer uitzaaiingen in mijn linker onderbeen. De laatste (uitzaaiingen) zijn 17 februari 2017 weggehaald. Ik ben vol goede moed en geniet van elke dag. Lezen, puzzelen, tv kijken en muziek en het voorjaar komt er weer aan voor de tuin.

Marjolein Verduin.