PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
GBP Tineke Arends GBP Tineke Arends
In 1955 ben ik in Friesland geboren. Opgegroeid met een oudere broer en zus in Huizum, een klein dorp wat tegen Leeuwarden aan ligt.
Door de week genoten we van het stadsleven, balletles, pianoles enz. We gingen niet naar de kerk maar  de weekenden brachten we door in een klein boerderijtje, aan een zandweg bij het prachtige natuurgebied de Deelen. Ik was vaak bij de overbuurman die koeien had en een paard. Leren melken met de hand, gras maaien, bramen plukken, kievietseieren zoeken en slapen in het hooi, prachtig!!!!
Ook hadden we een roeiboot waar mee de natuur in gingen,  samen met vriendjes uit de stad of neefjes en nichtjes die altijd welkom waren. Dit was de meest zorgeloze periode in mijn leven,  alles mocht en niets moest. Hier liggen de mooiste herinneringen.   De stilte, maar ook de geluiden van de grutto's en de kiewieten de geur van verse melk, pas gemaait gras en zelfgekookte pudding met slagroom.

De zomervakantie's gingen we bergbeklimmen en huttentochten maken in Oostenrijk. Achteraf bekeken erg lux allemaal maar toen ervaarde ik dat niet zo. We werden streng opgevoed en elke cent moest verantwoord worden.
Op 16 jarige leeftijd, na de middelbare school, wilde ik graag het huis uit en heb een jaar op een internaat gezeten in Groningen waar ik een tussenopleiding heb gedaan.  Daarna de opleiding gedaan voor orthopedisch medewerker in Zwolle.

Bernhard heb ik voor het eerst gezien bij een vriendinnetje, thuis op de boerderij in Lieveren. Hij was slagersknecht en bracht het vlees ook op het internaat.
We zijn getrouwd in 1977 en hebben eerst 2 1/2 jaar in Leek gewoond. Daarna zijn we naar de Kanaalweg vertrokken. Het plan was om hier een paar jaar te blijven en dan  in de buurt van Lieveren iets te kopen. Dit is nog steeds niet gebeurd......

We kregen 3 zoons en 1 dochter. Iedereen heeft inmiddels het nest verlaten.
Ben als ZZPer aan het werk gegaan.  Bijna 25 jaar lang heb ik kindertjes onder de 4 jaar, enkele dagen in de week opgevangen. Anderhalf jaar geleden ben ik hier mee gestopt.

Bernhard heeft een hersentumor gehad en ik borstkanker. Ook deze nare dingen hebben goeie dingen gebracht...
We vinden het heerlijk om samen op jacht te gaan. Soms met 1 van onze zoons.
Koken is niet mijn hobby, maar eten wel.....

Nu breng ik mijn dagen door met: huis poetsen, stal uitmesten, lange afstand wandelen, trainen van jachthonden, paardrijden, op stap gaan met vriendinnen, sauna, lekker eten, reizen enz.enz. maar vooral genieten van de stille plekjes in de natuur.
Tineke Arends.

 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.