PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
Tweede wandeling op zondag 18 oktober 2015 Tweede wandeling op zondag 18 oktober 2015
De Wandeling
Zondag 18  oktober om 14.30 uur starten we de tweede wandeling bij de familie Boer, Boerheem 7. Ook deze zondag hadden we perfect weer om te wandelen.
We waren deze keer met 14 gemeenteleden. Voor we van start gaan en nog tweemaal tijdens de wandeling, vertelt Lambert iets over de historie en achtergrond van het gebied waar we door en langslopen. We kunnen dit dan meenemen in onze gedachten samen met de bijbeltekst die Hendrikje leest uit Genesis 1: 2. De aarde was nog woest en doods en duisternis lag over de vloed, maar God’s geest zweefde over het water”.
Het eerste gedeelte lopen we in stilte op de scheiding van Bovensmilde en Assen richting het Pelinck bos. Iedereen genoot van de stilte en rust. Vlak voor we het bos ingaan leest Hendrikje uit Mattheus 6: 25 en 26. “Maak je geen zorgen over jezelf…………” Hier kunnen we in stilte over nadenken voor de volgende etappe.
Het geeft een heel bijzonder gevoel om zo met een groep van 14 personen door het bos stil naast of achter elkaar te lopen, ieder met zijn eigen gedachten. En laten we eerlijk zijn maken we ons niet vaak te druk om de dagelijkse beslommeringen?
Het laatste deel van de wandeling gaan we twee en twee verder en delen we de gedachten.
Weer aangekomen in Boerheem genieten we na onder het genot van een kop koffie of thee.
Bij de evaluatie was iedereen vol lof en hebben we ook direct een datum voor de volgende wandeling vastgelegd, deze is op zondag 22 november om 14.30 uur en we verzamelen dan bij de familie Daling aan de Norgervaart 5.


Doet u de volgende keer ook mee?

 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.