PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
stiltewandeling januari 2017 stiltewandeling januari 2017

Stiltewandeling 5 februari
Toch (letterlijk) de stoute schoenen maar eens aangetrokken en meegelopen met de stiltewandeling. Het klonk als een mooie manier van ontmoeten en geïnspireerd raken. En dat bleek ook zo te zijn! We verzamelden bij de familie Arends aan de Kanaalweg. Met auto's vertrokken we naar het bos van de toekomst. Daar werd ons verzocht om individueel op zoek te gaan naar teksten bij bomen die ons aanspraken. Na een kwartier verzamelden we en liepen we in stilte naar het Esmeer. Daar kregen we de keuze uit 3 teksten ter overweging. De wandeling ging in stilte verder. Op een 3-sprong werden tweetallen gevormd. De in stilte ontstane gedachten konden gedeeld worden. Mooie gesprekken volgden, voortgezet bij de familie Arends thuis, onder het genot van een warm kopje koffie of thee met heerlijk gebakken kruidkoek. Zeker voor herhaling vatbaar! Loopt u/jij ook mee de volgende keer?
30 april is de volgende wandeling gepland vanaf Boerheem 7.

 
Stiltewandeling november 2016 Stiltewandeling november 2016

Een verslag van een wandeling in het Bos.

Klik op lees meer

lees meer »
 
algemene info algemene info

De wandeling is bedoeld om elkaar beter te leren kennen.
Iedere derde zondag van de maand wordt er een wandeling georganiseerd. De opzet van de wandeling is elke keer hetzelfde. Al wandelend denk je in stilte na over een onderwerp. Dat onderwerp is van te voren toegelicht.

Na een perode van stilte kies je een wandelmaat uit. Met hem of haar ga je jouw eigen gedachten delen.

Voor degene die slecht ter been zijn, is er een aangepast programma.

 
Wandeling op startzondag 2016 Wandeling op startzondag 2016

Aan de wandel op startzondag
Op de middag van de Startzondag verzamelden 13 mensen zich bij de familie Kappen aan de van Lierswijk voor een meditatieve wandeling. Al wandelend kom je vanzelf ook bij de reis die je zelf in je leven maakt. Een dagboekaantekening uit 1961 van Dag Hammarskjöld zet ons daarbij aan het denken: “de weg koos jou...” Struinend door het land, langs akkers en sloten, of in het tuinhuisje zittend voor degenen voor wie het lopen moeilijker is, dachten we ieder voor zich daar over na. De zon scheen aangenaam en de rust van het land werkte verkwikkend. We dachten vervolgens na over de reis die we net in de vakantie hadden gemaakt of andere momenten van onderweg zijn die ons bij zijn gebleven. Dit deelden we verder wandelend met een ander. Teruggekomen aan de van Lierswijk wachtte ons soep en brood, deels het zelfgebakken brood dat van het ontbijt overgebleven was.
We praten verder na over de wandeling en hoorden zo van ieder een stukje van zijn/haar weg.

Op zondag 20 november is de volgende meditatieve wandeling en vertrekken we bij de familie Molema, Hoofdweg 216 om 16.00 uur.

Ds. Gert Wybe van der Werff

 

 
De zesde wandeling zondag 1 mei 14.30 uur De zesde wandeling zondag 1 mei 14.30 uur

De zesde wandeling is op zondag 1 mei 14.30 uur. We komen samen bij de fam. v/d Laan, Rozenstraat 41.

 
De vijfde wandeling zondag 13 maart 2016 De vijfde wandeling zondag 13 maart 2016

De vijfde wandeling zondag 13 maart 2016.

lees meer »
 
Vierde wandeling zondag 24 januari 2016 Vierde wandeling zondag 24 januari 2016

De vierde wandeling is gehouden op zondag 24 januari om 14.30 uur, beginnende bij de familie Arends aan Kanaalweg 170..........>

lees meer »
 
Derde wandeling zondag 22 november 2015 Derde wandeling zondag 22 november 2015

De Wandeling 
De derde wandeling ging zondag 22 november van start vanaf de familie Daling aan de Norgervaart. ...............................
 

lees meer »
 
Tweede wandeling op zondag 18 oktober 2015 Tweede wandeling op zondag 18 oktober 2015

Tweede Wandeling van zondag 18  oktober .

lees meer »
 
Eerste wandeling op startzondag 20-09-2015 Eerste wandeling op startzondag 20-09-2015

Wandeling op startzondag 20-09-2015

lees meer »
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-12-2018 om
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 16-12-2018 om 10.00 uur
16 december, derde Advent
Lucas 1: 39 – 46. De twee vrouwen , Maria en Elisabeth, ontmoeten elkaar en zijn verheugd! Deze zondag heet ook “Gaudete”, Verheug je, want de Heer is nabij (Filippenzen 4: 4). De ongeboren kinderen hebben nog geen naam. In dit verhaal gaat het om de beide aanstaande moeders: Elisabeth, degene die niet meer meetelde, geeft toekomst en Maria, degene die haar waardigheid verloor door zwanger te raken ziet weer toekomst. Als ze elkaar ontmoeten barst Maria uit in een loflied en verzetslied tegelijk! Een lied dat door de eeuwen heen nog steeds klinkt en gezongen moet worden: Mijn ziel maakt groot de Heer!
Ds. Diete Kits en ds. Gert Wybe van der Werff
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-12-2018 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.