Eerste wandeling op startzondag 20-09-2015 Eerste wandeling op startzondag 20-09-2015

De Wandeling
Zondag 20 september om 17.00 uur startte de eerste wandeling van het seizoen. Twintig gemeenteleden waren aanwezig waarvan twee niet mee konden lopen. De weersomstandigheden waren perfect om een wandeling te maken. Met de mooie ochtenddienst nog in gedachten zijn we op weg gegaan.

Het eerste gedeelte van de wandeling in stilte, om na te kunnen denken over de zegeningen die op je pad komen.  Ondertussen genietend van de geuren en geluiden om je heen. Bij de eerste stop werd door Gert Wybe het tweede onderwerp aangedragen om nogmaals een stuk door het bos te wandelen en dit te overdenken: “Wij zijn het zout der aarde”. Hoe ben je als goede buur het zout van Bovensmilde?
Als het pad breder wordt gaan we twee aan twee verder om elkaar te vertellen over de onderwerpen waar we in stilte over nagedacht hebben. En het is waar, je praat gemakkelijker met elkaar als je naast iemand loopt dan wanneer je tegenover je gesprekspartner zit. Je bent echt samen op weg.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat bij de evaluatie de duimen omhoog gingen.

De middag werd voor deze speciale startzondag afgesloten meteen gezamenlijke maaltijd.

De wandeling is een verrijking voor ons gemeente zijn. De volgende wandeling staat gepland op 18 oktober en zal om 14.30 uur starten aan de  Boerheem 7. We hopen dat er zich weer nieuwe mensen aanmelden of de buren meenemen.

datum en tijdstip 22-07-2018 om

datum en tijdstip 22-07-2018 om 9.30 uur
‘Is je oog boos omdat ik goed ben?’ Aan die vraag van de Heer uit de gelijkenis van de arbeiders van de wijngaard (Matt. 20) moest ik denken bij dit gedeelte uit Jona. De arbeiders die het laatst erbij zijn gekomen en dus maar 1 uur hebben gewerkt krijgen net zoveel als degenen die de hele dag hebben gewerkt. De Heer zoekt nl. arbeiders die mee willen werken aan zijn Koninkrijk. En zijn loon is voor iedereen gelijk. Dat wil er bij ons mensen niet in. Net zoals Jona op z’n zachtst gezegd ‘pissig’ is wanneer zijn oproep om zich te bekeren uitwerking heeft op de inwoners van Nineve. God straft ons niet naar onze zonden lezen we in psalm 103. Zijn oordeel is genade. Er is altijd omkeer mogelijk. Wanneer mensen in laatste instantie zich bekeren, anders gaan leven, is de Heer mild en genadig. Jona is evenwel geërgerd? ‘Is het terecht dat je boos bent?’ vraagt de Heer. ‘Is je oog boos omdat Ik goed ben?’
Wat er daarna gebeurt is een sterk staaltje van aan den lijve ondervinden. Het boek eindigt met een vraag….een vraag die wij onszelf mogen stellen…laten wij ons raken? Of sluiten we ons af? En…kan boosheid goed zijn? Ook een spannende vraag, denk ik…