Eerste wandeling op startzondag 20-09-2015 Eerste wandeling op startzondag 20-09-2015

De Wandeling
Zondag 20 september om 17.00 uur startte de eerste wandeling van het seizoen. Twintig gemeenteleden waren aanwezig waarvan twee niet mee konden lopen. De weersomstandigheden waren perfect om een wandeling te maken. Met de mooie ochtenddienst nog in gedachten zijn we op weg gegaan.

Het eerste gedeelte van de wandeling in stilte, om na te kunnen denken over de zegeningen die op je pad komen.  Ondertussen genietend van de geuren en geluiden om je heen. Bij de eerste stop werd door Gert Wybe het tweede onderwerp aangedragen om nogmaals een stuk door het bos te wandelen en dit te overdenken: “Wij zijn het zout der aarde”. Hoe ben je als goede buur het zout van Bovensmilde?
Als het pad breder wordt gaan we twee aan twee verder om elkaar te vertellen over de onderwerpen waar we in stilte over nagedacht hebben. En het is waar, je praat gemakkelijker met elkaar als je naast iemand loopt dan wanneer je tegenover je gesprekspartner zit. Je bent echt samen op weg.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat bij de evaluatie de duimen omhoog gingen.

De middag werd voor deze speciale startzondag afgesloten meteen gezamenlijke maaltijd.

De wandeling is een verrijking voor ons gemeente zijn. De volgende wandeling staat gepland op 18 oktober en zal om 14.30 uur starten aan de  Boerheem 7. We hopen dat er zich weer nieuwe mensen aanmelden of de buren meenemen.

datum en tijdstip 16-12-2018 om

datum en tijdstip 16-12-2018 om 10.00 uur
16 december, derde Advent
Lucas 1: 39 – 46. De twee vrouwen , Maria en Elisabeth, ontmoeten elkaar en zijn verheugd! Deze zondag heet ook “Gaudete”, Verheug je, want de Heer is nabij (Filippenzen 4: 4). De ongeboren kinderen hebben nog geen naam. In dit verhaal gaat het om de beide aanstaande moeders: Elisabeth, degene die niet meer meetelde, geeft toekomst en Maria, degene die haar waardigheid verloor door zwanger te raken ziet weer toekomst. Als ze elkaar ontmoeten barst Maria uit in een loflied en verzetslied tegelijk! Een lied dat door de eeuwen heen nog steeds klinkt en gezongen moet worden: Mijn ziel maakt groot de Heer!
Ds. Diete Kits en ds. Gert Wybe van der Werff

datum en tijdstip 16-12-2018 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur